Guide: Den bedste flyverdragt til dit barn

Hvor finder jeg den bedste flyverdragt til børn?

Det gør du i vores store udvalg af flyverdragter til børn i alle aldre. Vi har et stort udvalg i massevis af forskellige lækre farver og print. Find masser af skønne styles til både drenge og piger i vores udvalg. Men alleførst bør du kigge på om det er en flyverdragt du har brug for. Termotøj og regntøj kan stå distancen langt hen af vejen, men når det begynder at komme ned omkring de 5-7 grader er det at flyverdragten tager over. Så det er typisk på den tid af året hvor vinteren begynder at sætte ind og der bliver koldt eller ligefrem iskoldt at være udenfor.

Skal du bruge en flyverdragt til dit barn? Så kan du finde massevis af skønne, lækre og flotte flyverdragter til børn i alle aldre her hos os. Vi et stort udvalg af flyverdragter fra de mest populære og anerkendte mærker som Molo, Mikk-Line, En Fant og Soft Gallery. Men at finde den helt rigtige flyverdragt kan være en hel videnskab. Derfor tænkte vi at hjælpe med at guide dig til den helt rigtig flyverdragt. Se vores lille guide her som giver dig svarene på de typiske spørgsmål du kan have når du skal købe din nye flyverdragt.

Hvilken størrelse flyverdragt skal du vælge at købe?

For at vælge den rette størrelse flyverdragt er det vigtigt at måle barnets størrelse og derefter sammenligne målene med enten vores størrelsesguide eller størrelsesguiden for den specifikke flyverdragt, som du overvejer at købe. Det er også en god idé at læse produktbeskrivelsen og eventuelle anmeldelser for at få et indtryk af, hvordan dragten passer i størrelsen.

Her er nogle tips til at måle sig selv korrekt:

  • Brug et målebånd og mål barnets højde (nogle gange kan de være nødvendigt også at måle omkredsen af din brystkasse, taljen og hofterne)
  • Mål også længden fra toppen af barnets skulder til bunden af barnets ben (er ikke nødvendigt ved en normal størrelse på barnet)
  • Hvis du er i tvivl om, hvilken størrelse du skal vælge, er det bedst at vælge den større størrelse. En flyverdragt skal være tætsiddende, men den skal også være behagelig at have på og tillade bevægelse. Hvis dragten er for stram, kan den være ubehagelig at have på og forhindre fri bevægelighed.

Så det er et godt spørgsmål og det er jo en smagssag. Men typisk hvis det er i starten af sæson så anbefaler vi at du køber den i det nr. som dit barn er ved at vokse ind i. Altså ikke i barnet nuværende størrelse, da barnet jo er i voksealderen og lynhurtigt kan vokse sig ud af flyverdragten så du skal til at købe en ny inden sæson er over.

Du kan altid tage udgangspunkt i de enkelte størrelser som passer til højden på barnet. Dvs. når du står med en størrelse i 104 passer den til et barn der er ca. 104 cm høj. Og sådan er det hele vejen op i størrelserne. Vi har typisk flyverdragter i størrelserne fra 74, 80, 86, 92, 98, 104, 110, 116, 122, 128 og op til omkring 134. Nogle sæsoner har vi endnu flere størrelser og andre så er det dem der er nævnt her.

Du skal også huske at tage hensyn til ekstra tøj indenunder som børnene kan have på når det er rigtig koldt udenfor.

Hvornår anbefaler man at et barn skal bruge flyverdragt?

Det er selvfølgelig ikke noget præcis tidspunkt for hvornår man skal overgår til at bruge en flyverdragt. Men som tommelfingreregel så skal barnet bruge flyverdragt når barnet begynder at kravle rundt og kunne gå eller fra omkring 1 års alderen. Det er jo meget individuelt, men det passer meget godt heromkring. Det anbefales generelt at give et barn en flyverdragt, når det begynder at gå, og det vil have godt af at være aktivt udendørs, selv om det er koldt og vådt.

Flyverdragter er designet til at holde barnet varmt og tørt i koldt og vådt vejr, så barnet kan være aktivt udendørs uden at blive syg eller få kolde fødder. Men husk en flyverdragt ikke er til at sove i, men til at barnet er aktiv og leger rundt udenfor. En flyverdragt bliver alt for varm for barnet at sove i. Der kan man med fordel kigge efter en god køredragt i uld i stedet. Flyverdragten holder godt på varmen og søger for at barnet kan holde varmen når det er koldt udenfor fra omkring 5-7 grader og koldere.

Der er ikke en præcis alder for, hvornår et barn skal begynde at bruge en flyverdragt. Det afhænger af barnets aktivitetsniveau, hvor meget det opholder sig udendørs, og hvordan det tåler kulde. Nogle børn har mere behov for en flyverdragt end andre, afhængigt af deres aktiviteter og omgivelser. Det er vigtigt at huske, at en flyverdragt ikke erstatter andre lag, såsom undertøj og en varm jakke. Det anbefales altid at klæde et barn i flere lag tøj, når det opholder sig udendørs i koldt vejr.

Hvilken flyverdragt er den varmest?

Det er svært at sige, hvilken flyverdragt der er den varmeste, da der er mange faktorer, der påvirker, hvor varm en flyverdragt vil føles for den enkelte person. Det afhænger bl.a. af personens aktivitetsniveau, hvor meget lagdeling der anvendes, og hvor længe dragten skal bæres.

Der er dog nogle ting, du kan overveje, når du vælger en flyverdragt, der skal være så varm som mulig:

  • Vælg en flyverdragt med et højt isolationsniveau. Dragter med høj isolation vil typisk være mere varme end dragter med lav isolation.
  • Vælg en flyverdragt med en god pasform. En tætsiddende dragt vil holde varmen bedre end en dragt, der sidder løst.
  • Vælg en flyverdragt med en god hætte. En god hætte kan hjælpe med at holde hovedet varmt og beskytte ansigtet mod vinden.
  • Vælg en flyverdragt med forstærkninger på særligt udsatte steder, såsom knæ og sæder.
  • Brug lagdeling under flyverdragten. Et par varme bukser og et par lange underbukser kan hjælpe med at holde benene varme.

Der er også stor forskel på hvilket materiale som flyverdragten er lavet af og hvor godt den er isoleret. Jo kraftigere flyverdragten er i sømmene jo tættere og varmere er den. Men det betyder også at det er sværere for barnet at bevæge sig i flyverdragten. Så det er også en ting man skal gøre op med. Hvordan skal flyverdragten bruges af barnet. Jo tyndere flyverdragt jo bedre er den til et aktivt barn. Så er den nemmere at bevæge sig rundt i og dit barns aktivitet er med til at holde varmen i dragten. Hvad der så er det bedst for jeres barn er op til jer.

Hvor vandtæt er en flyverdragt?

Vandtætheden af en flyverdragt afhænger af materialet, som dragten er lavet af, og af den måde, som dragten er syet sammen. Nogle flyverdragter er lavet af vandtætte materialer, mens andre er lavet af vandafvisende materialer, der vil modstå regn og slud, men ikke nødvendigvis kan holde vandet helt ude.

For at sikre, at en flyverdragt er så vandtæt som muligt, bør du vælge en dragt med en vandtæt membran, såsom Gore-Tex, og vælge en dragt, der er syet sammen på en måde, der minimerer vandindtrængning. Det er også en god idé at tjekke, om dragten har forseglede sømme, da disse kan hjælpe med at holde vandet ude.

Det er vigtigt at huske, at ingen flyverdragt er 100% vandtæt, og at dragten vil miste sin vandtæthed over tid på grund af slid og ælde. Det anbefales at behandle flyverdragten med et vandtæt middel for at forlænge dragtens levetid og forbedre dens vandtæthed.

Det er vandsøjletrykket der bestemmer hvor vandtæt en flyverdragt er. Derfor jo højere vandsøjletryk jo mere vandtæt er flyverdragten. De fleste vil mene at flyverdragten virker tør fra omkring 4000 i vandsøjletryk, men det er værd at huske på at det også har betydning hvor længe barnet er udenfor i sne og regn. Så derfor vil det altid være bedst med et vandsøjletryk der er så højt som muligt. Men det kommer som sagt an på hvad det er flyverdragten skal bruges til.

Hvornår skal man skifte fra flyverdragt til termotøj?

Det er svært at sige præcist, hvornår man skal skifte fra en flyverdragt til termotøj, da det afhænger af mange faktorer, såsom aktivitetsniveau, temperatur og luftfugtighed. Nogle mennesker kan føle sig behagelige i en flyverdragt i koldt og tørt vejr, mens andre vil foretrække termotøj i samme vejrforhold.

Generelt kan man sige, at flyverdragter er bedst til at holde dig tør og varm i vådt og koldt vejr, mens termotøj er bedst til at holde dig varm og komfortabel i tørt og koldt vejr. Hvis du opholder dig udendørs i længere perioder i meget koldt vejr, kan det være en god idé at have både en flyverdragt og termotøj til rådighed, så du kan tilpasse din påklædning efter vejrforholdene.

Det anbefales også at bruge lagdeling under flyverdragten eller termotøjet for at holde varmen bedst muligt. Dette kan indebære at have et par lange underbukser, et par varme strømper og et par handsker på under flyverdragten eller termotøjet.

Husk handsker og huer

Husk også at få købt nogle lækre og varme handsker og luffer til flyverdragten så børnerne kan holde varmen i fingrene. Og selvfølgelig også en skøn hue eller elefanthue så hovedet og ørerne heller ikke kommer til at fryse. Så burde dit barn være klædt godt og grundigt på til den kolde vintertid.

Har du brug for hjælp til at finde den perfekte flyverdragt?

Jeg håber ovenstående kunne hjælpe dig i jagten på den helt rigtige flyverdragt til dit barn eller dine børn. Husk at kigge vores store udvalg af flyverdragter til børn igennem. Mangler du stadig hjælp til at udvælge lige præcis den rigtige flyverdragt til jer så hjælper jeg dig hjertens gerne. Bare ring eller skriv så finder vi ud af det. Og husk at vi har et stort udvalg af flyverdragter til både drenge og piger så du kan helt sikkert også finde en lækker flyverdragt her i vores sortiment.

Rigtig god jagt efter den helt rigtige flyverdragt til jer ;)

Cindie Kogstad
Ejer af Lillepip.dk
Skrevet:
Jan 05 , 2022

Nye blog indlæg

Apr 08 , 2023

Guide med alt om uld til børn

Alt du behøver at vide om uld Når vi bruger uldprodukter til vores børn anvender vi et af de mest naturlige materiale vi kan bruge. Men alligevel er der mange der ikke kender til alle de gode egens...

Mar 02 , 2023

Prøv verdens bedste hårelastikker

De bedste hårelastikker jeg nogensinde har prøvet Hårelastikker til børn og voksne er en af de mest grundlæggende og uundværlige ting i enhver pige eller kvindes liv (eller mands hvis han har langt...

Feb 14 , 2023

Sådan finder du den perfekte gave til en baby

Find den perfekte gave til en nyfødt Det allerførste år med en nyfødt baby er fuld af magiske øjeblikke og mange udfordringer. Forældre vil gøre alt for at sikre, at deres lille guldklump har alt, ...