De bedste handsker og luffer til børn

Skønne handsker og luffer til børn

Handsker og luffer er vigtige dele af tøjgarderoben for børn, især i de kolde vintermåneder. De beskytter hænder og fødder mod kulde og fugt, og er med til at holde børnene varme og behagelige, når de leger udenfor.

Der findes mange forskellige typer af handsker og luffer til børn, så det kan være svært at vælge de helt rigtige. Her er nogle ting, du bør overveje, når du køber handsker og luffer til dit barn:

 • Materiale: Handsker og luffer bør være lavet af et åndbart materiale, så hænder og fødder ikke bliver for varme eller fugtige. Materialer som uld, fleece og Gore-Tex er gode valg, da de er godt til at holde på varmen, men samtidig tillader huden at ånde.

 • Pasform: Det er vigtigt, at handsker og luffer passer godt til dit barns hænder og fødder. De bør ikke være for stramme, da det kan gøre det svært for barnet at bevæge sine hænder og fødder, men heller ikke for løse, da det kan føre til, at varmen forsvinder.

 • Vandtætte: Hvis dit barn skal lege udenfor i regnvejr, er det en god idé at vælge handsker og luffer, der er vandtætte. På den måde undgår du, at hænder og fødder bliver våde og kolde.

 • Slidstærke: Børn er kendt for at være hårdhændede, så det kan være en god idé at vælge handsker og luffer, der er lavet af et slidstærkt materiale. På den måde holder de længere, og du slipper for at skulle ud og købe nye hele tiden.

 • Økologiske: Mange børnehandsker og -luffer er lavet af syntetiske materialer, der ikke er særligt bæredygtige. Hvis du ønsker at vælge et mere miljøvenligt alternativ, kan du overveje at købe handsker og luffer, der er lavet af økologiske materialer som bambus eller genbrugt polyester.

Som en vigtig del af tøjgarderoben, så det er værd at investere i et par handsker eller luffer, der er af god kvalitet. På den måde sikrer du, at dit barns hænder og fødder holdes varme og tørre, når barnet leger udenfor. Husk også at huske på, at handsker og luffer skal være praktiske for barnet at have på. Det kan være en god idé at vælge handsker og luffer, der har elastik omkring håndleddet eller fodleddet, så de ikke falder af. Det kan også være en god idé at vælge handsker og luffer med reflekser, så barnet er synligt i mørket.

I sidste ende er valget af handsker og luffer til dit barn en personlig beslutning, der afhænger af dine egne præferencer og dit barns behov. Husk at tænke på materiale, pasform, vandtæthed, slidstyrke og bæredygtighed, når du vælger handsker og luffer til dit barn. På den måde sikrer du, at dit barn har de bedste forudsætninger for at holde sig varmt og tørt, når det leger udenfor i vintermånederne.

Husk også en dejlige varm hue, elefanthue eller andre accessories når barnet skal udenfor så du er sikker på det kan holde varmen.

Fordele og ulemper ved at børn bruger handsker og luffer

Der er nogle fordele ved at børn bruger handsker og luffer:

 1. Varme: Handsker og luffer kan hjælpe med at holde børnenes hænder varme i koldt vejr. Dette er især vigtigt for at forhindre, at deres hænder bliver røde og følsomme på grund af frost.

 2. Beskyttelse: Handsker og luffer kan også beskytte børnenes hænder mod skader, såsom rifter, skår og andre mekaniske skader.

 3. Hygiejne: Handsker kan også være nyttige for at forhindre, at børn kommer i kontakt med skidt og bakterier, når de lege med dyr eller udføre andre aktiviteter udenfor.

Der er også nogle ulemper ved at børn bruger handsker og luffer:

 1. Forstyrrelse: Handsker og luffer kan være generende for børn at have på, da de kan begrænse deres bevægelsesfrihed og følelse af fingrene. Dette kan gøre det sværere for børn at udføre præcise bevægelser, såsom at skrive eller tegne.

 2. Tab: Handsker og luffer kan nemt tabes, og det kan være svært for børn at holde styr på dem. Dette kan føre til, at de ikke har deres handsker eller luffer, når de har brug for dem.

 3. Kostbarhed: Handsker og luffer kan være dyre, især hvis børnene vokser hurtigt eller taber dem ofte. Det kan være nødvendigt at erstatte dem jævnligt, hvilket kan blive dyrt i længden.

Hvilke handsker skal du købe til børn?

Det afhænger af dit barns behov og præferencer. Der findes mange forskellige typer af handsker til børn, så det kan være svært at vælge de helt rigtige. Her er nogle ting, du bør overveje, når du køber handsker til dit barn:

 • Materiale: Handsker bør være lavet af et åndbart materiale, så hænderne ikke bliver for varme eller fugtige. Materialer som uld, fleece og Gore-Tex er gode valg, da de er godt til at holde på varmen, men samtidig tillader huden at ånde.

 • Pasform: Det er vigtigt, at handskerne passer godt til dit barns hænder. De bør ikke være for stramme, da det kan gøre det svært for barnet at bevæge sine hænder, men heller ikke for løse, da det kan føre til, at varmen forsvinder.

 • Vandtætte: Hvis dit barn skal lege udenfor i regnvejr, er det en god idé at vælge handsker, der er vandtætte. På den måde undgår du, at hænderne bliver våde og kolde.

 • Slidstærke: Børn er kendt for at være hårdhændede, så det kan være en god idé at vælge handsker, der er lavet af et slidstærkt materiale. På den måde holder de længere, og du slipper for at skulle ud og købe nye hele tiden.

 • Økologiske: Mange børnehandsker er lavet af syntetiske materialer, der ikke er særligt bæredygtige. Hvis du ønsker at vælge et mere miljøvenligt alternativ, kan du overveje at købe handsker, der er lavet af økologiske materialer som bambus eller genbrugt polyester.

I sidste ende er valget af handsker til dit barn en personlig beslutning, der afhænger af dine egne præferencer og dit barns behov. Husk at tænke på materiale, pasform, vandtæthed, slidstyrke og bæredygtighed, når du vælger handsker til dit barn. På den måde sikrer du, at dit barn har de bedste forudsætninger for at holde sig varmt og tørt, når det leger udenfor i vintermånederne.

Handsker, vanter og luffer fra kendte danske mærker

Der findes mange danske mærker, der producerer handsker, vanter og luffer til børn. Nogle af de mest kendte danske mærker inden for beklædningsgenstande til hænder er:

 • Mini A Ture: Mini A Ture er et dansk mærke, der laver tøj og tilbehør til børn, herunder handsker, vanter og luffer. Deres produkter er kendetegnet ved at være funktionelle og holdbare.

 • Wheat: Wheat er et dansk børnetøjsmærke, der også har et udvalg af handsker, vanter og luffer til børn. Deres produkter er kendetegnet ved at være lavet af bløde og økologiske materialer.

 • Hummel: Hummel er et dansk sportsmærke, der også laver handsker, vanter og luffer til børn. Deres produkter er kendetegnet ved at være sporty og funktionelle.

 • Mikk-Line: Mikk-Line er et dansk mærke, der laver tøj og tilbehør til børn. De har et udvalg af handsker, vanter og luffer til børn i forskellige farver og designs. Deres produkter er kendetegnet ved at være lavet af bløde og økologiske materialer.

 • CeLaVi: CeLaVi er et dansk mærke, der laver tøj og tilbehør til børn, herunder handsker, vanter og luffer. Deres produkter er kendetegnet ved at være funktionelle og holdbare.

 • Molo: Molo er et dansk tøjmærke, der har specialiseret sig i børnetøj og tilbehør. De har et stort udvalg af handsker, vanter og luffer til børn i forskellige farver og designs. Deres produkter er kendetegnet ved at være moderne og med et unikt design.

Der findes mange andre danske mærker, der producerer handsker, vanter og luffer til børn. Det er en god idé at undersøge de forskellige muligheder og vælge det mærke, der bedst opfylder dine behov og ønsker.

Hvad er forskellen på handsker, vanter og luffer?

Handsker er en type beklædningsgenstand, der dækker hele hånden og normalt også fingrene. De er ofte lavet af læder, stof eller andre materialer og bruges til at holde hænderne varme eller beskytte dem mod skade.

Vanter er en anden type beklædningsgenstand, der også dækker hele hånden og ofte også fingrene. De adskiller sig fra handsker ved at være lavet af mere fleksible materialer, såsom uld eller fleece, og er ofte designet til at være så behagelige som muligt at have på. Vanter er normalt bedre til at holde hænderne varme end handsker, da de tillader huden at ånde bedre.

Luffer er en type beklædningsgenstand, der dækker hånden og ikke har separate fingre. De er ofte lavet af uld eller fleece og bruges til at holde hænderne varme. Luffer adskiller sig fra vanter og handsker ved at være mere kompakte og nemmere at have med sig, da de nemt kan foldes sammen og puttes i lommen.

Hvad er forskellen på børnehandsker og -vanter?

Børnehandsker og -vanter er begge beklædningsgenstande, der dækker hænderne og er beregnet til at holde dem varme og/eller tørre. Den primære forskel mellem handsker og vanter er, at handsker har adskilte fingre, mens vanter har alle fingre samlet i én enhed. Dette gør vanter bedre til at holde hænderne varme, da varmen ikke kan slippe ud mellem fingrene, mens handsker ofte tillader en mere fleksibel bevægelse af fingrene. Børnehandsker og -vanter kan laves af en række forskellige materialer, f.eks. uld, fleece, læder, neopren eller gummi, alt efter formålet med dem. Handsker og vanter kan både være varme og vandtætte, alt efter materialevalg og konstruktion.

Vandtætte handsker til børn

Vandtætte handsker til børn er handsker, der er lavet af et materiale, der holder vand ude, så hænderne forbliver tørre, selv når barnet har dem på i våde omgivelser. De kan være fremstillet af et vandtæt materiale som PVC, neopren eller gummi, og kan have en gummibånd eller velcrolukning for at holde handskerne på plads. Vandtætte handsker til børn er ofte blevet brugt i vandrelaterede aktiviteter såsom vandski, surfing, sejlads og vandring, men kan også være nyttige i andre situationer, hvor børnene har brug for at holde deres hænder tørre, f.eks. når de bygger sandslotte eller lege i sneen.

Har du brug for hjælp til at finde de perfekte handsker og luffer?

Jeg håber ovenstående kunne hjælpe dig i jagten på de helt rigtige handsker og luffer til dit barn eller dine børn. Husk at kigge vores store udvalg af handsker og luffer til børn igennem. Mangler du stadig hjælp til at udvælge lige præcis de rigtige handsker og luffer til jer så hjælper jeg dig hjertens gerne. Bare ring eller skriv så finder vi ud af det. Og husk at vi har et stort udvalg af handsker og luffer til både drenge og piger så du kan helt sikkert også finde et par lækre handsker eller luffer her i vores sortiment.

Rigtig god jagt efter de helt rigtige handsker og luffer til jer ;)

Cindie Kogstad
Ejer af Lillepip.dk
Skrevet:
Jan 09 , 2023

Nye blog indlæg

Apr 08 , 2023

Guide med alt om uld til børn

Alt du behøver at vide om uld Når vi bruger uldprodukter til vores børn anvender vi et af de mest naturlige materiale vi kan bruge. Men alligevel er der mange der ikke kender til alle de gode egens...

Mar 02 , 2023

Prøv verdens bedste hårelastikker

De bedste hårelastikker jeg nogensinde har prøvet Hårelastikker til børn og voksne er en af de mest grundlæggende og uundværlige ting i enhver pige eller kvindes liv (eller mands hvis han har langt...

Feb 14 , 2023

Sådan finder du den perfekte gave til en baby

Find den perfekte gave til en nyfødt Det allerførste år med en nyfødt baby er fuld af magiske øjeblikke og mange udfordringer. Forældre vil gøre alt for at sikre, at deres lille guldklump har alt, ...