De bedste jakker til børn

Hvornår skal et barn have jakke på?

Når du er på udkig efter en ny jakke til dit barn eller jakker til flere børn så er der et par ting at tage med i tankerne omkring hvilken man skal vælge. Det afhænger af mange faktorer, såsom barnets alder, vejrforholdene, barnets fysiske aktivitet, og barnets egen komfort. Generelt bør børn have en jakke på, når det er koldt eller blæsende udenfor, og når de skal være udendørs i længere tid. Det kan også være en god idé at have en jakke med, selvom vejret er mildt, hvis barnet er aktivt og vil svede. Det er altid en god idé at klæde barnet efter vejret og sørge for, at det har tøj på, der passer til aktiviteten og vejrforholdene.

Hvad er der af forskellige jakker?

Det er altid vigtigt at huske på at holde vores børn varme og tørre, når de er udenfor, især når vejret er koldt og blæsende. Derfor er en god jakke et must-have for ethvert barns garderobe. Der findes mange forskellige slags jakker til børn, så det kan være svært at vælge den helt rigtige. I dette indlæg vil vi kigge nærmere på nogle af de mest populære jakker til børn og hjælpe dig med at finde den perfekte jakke til netop dit barn.

 1. Vinterjakker

Når der er frost i luften, er en varm vinterjakke et must. Der findes mange forskellige slags vinterjakker til børn, fra fyldige vinterfrakker til tyndere vinterjakker. Det er vigtigt at vælge en jakke, der er fyldig nok til at holde dit barn varmt, men ikke for tung, så barnet ikke kan bevæge sig frit. Derudover bør jakken være vandtæt, så dit barn ikke bliver gennemblødt, hvis det regner eller sneer.

 1. Regnjakker

Regnvejr er en del af livet, og det er vigtigt at have en god regnjakke, så dit barn ikke bliver gennemblødt, når det går udenfor. Der findes mange forskellige slags regnjakker til børn, fra korte regnfrakker til lange regnjakker. Vælg en jakke, der er vandtæt og har en god hætte, så dit barn kan holde hovedet tørt. Derudover bør jakken være åndbar, så dit barn ikke bliver for svedig indeni. Mange gange kan du få et helt sæt regntøj med når du skal bruge en regnjakke.

 1. Softshell-jakker

Softshell-jakker er perfekte til de dage, hvor vejret ikke er for koldt, men stadig blæsende. Softshell-jakker er lavet af et stretchy materiale, der gør dem behagelige at have på, og de er samtidig vandafvisende, så dit barn ikke bliver gennemblødt, hvis det regner lidt. Softshell-jakker er også gode til aktive børn, da de tillader god bevægelsesfrihed.

 1. Parkajakker

Parkajakker er en anden god mulighed for de dage, hvor vejret ikke er for koldt, men stadig blæsende. De er lavet af et blødt og behageligt materiale og har ofte en hætte, så dit barn kan holde hovedet tørt. Parkajakker er også godt egnet til de dage, hvor vejret er omskifteligt, da de kan bruges både som en overgangsjakke og som en vinterjakke, hvis der er lag på lag tøj under.

 1. Skijakker

Disse jakker er beregnet til at holde dit barn varmt og tør under skituren. Skijakker er ofte vandtætte og åndbare, så dit barn kan holde sig tørt og behageligt, selv når det er aktivt udenfor. Derudover har skijakker ofte ekstra features som reflekser og hætter med snøresystem, så dit barn kan tilpasse sin jakke til forholdene på pisten.

 1. Overgangsjakker

Overgangsjakker til børn er jakker, der er beregnet til at holde dit barn varmt og tørt i de perioder, hvor vejret ikke er for koldt, men heller ikke for varmt. Overgangsjakker er typisk lavet af bløde og behagelige materialer, der tillader god ventilation, så dit barn ikke bliver for svedig indeni.

Der findes mange forskellige slags overgangsjakker til børn, fra lette windbreakers til tungere fleecejakker. Det er vigtigt at vælge en jakke, der passer til vejret og dit barns aktivitetsniveau. For eksempel kan en let windbreaker være god til en mild dag med lidt blæst, mens en fleecejakke kan være bedre til en køligere dag, hvor dit barn skal være aktiv udenfor.

Derudover bør overgangsjakker være vandafvisende, så dit barn ikke bliver gennemblødt, hvis det regner lidt. Det kan også være en god idé at vælge en jakke med en hætte, så dit barn kan holde hovedet tørt.

I det hele taget er det vigtigt at huske på, at overgangsjakker er en god mulighed for at holde dit barn varmt og tørt i de perioder, hvor vejret ikke er for ekstremt, men stadig kan være uforudsigeligt. Det er derfor en god idé at have en overgangsjakke i børnens garderobe, så du altid har en jakke klar, når der er brug for den.

Det er vigtigt at huske på, at der ikke findes en "perfekt" jakke til alle børn. Det afhænger af dit barns alder, størrelse, aktivitetsniveau og de klimatiske forhold, de opholder sig i. Derfor er det en god idé at prøve jakken på dit barn, før du køber den, så du kan være sikker på, at den passer perfekt og er behagelig at have på.

Håber dette indlæg har hjulpet dig med at finde den perfekte jakke til dit barn. Husk, at en god jakke er en investering i dit barns komfort og velvære, så det er værd at investere i en kvalitetsjakke, der vil holde i mange år.

Fordele og ulemper ved at et barn skal have jakke på

Fordele:

 • En jakke beskytter barnet mod kulde og blæst, og hjælper med at holde barnet varmt og komfortabelt.
 • En jakke kan også være et ekstra lag, der beskytter barnet mod skader, hvis barnet f.eks. falder og slår sig.
 • En jakke kan også være et praktisk tilbehør, der holder regn og vand ude, hvis barnet skal være udendørs i vådt vejr.

Ulemper:

 • Hvis barnet har for meget tøj på, kan det være svært at bevæge sig frit og kan føre til overdreven svedtendens. Dette kan føre til, at barnet bliver ubehageligt varmt og kan føre til dehydrering.
 • Der kan være omkostninger forbundet med at købe en jakke til barnet.
 • Hvis barnet har en jakke på, når det ikke er nødvendigt, kan det være svært at få barnet til at tage jakken af igen.

Hvordan vælger man den bedste jakker til et barn?

Når du vælger en jakke til et barn, kan du overveje følgende faktorer:

 1. Vejrforhold: Overvej, hvilken slags vejr dit barn vil skulle bære jakken i. Er det koldt og vådt, eller er det mere af et mildt, køligt klima? Dette vil hjælpe dig med at vælge en jakke med de rette egenskaber, såsom vandtætte egenskaber eller isolering.

 2. Pasform: Sørg for, at jakken passer godt til dit barn, så der er plads nok til at bevæge sig rundt, men ikke så meget, at der kan slippe kold luft ind.

 3. Kvalitet: Det er en god idé at vælge en jakke, der er lavet af højkvalitetsmaterialer, så den kan holde længere og være bedre til at holde dit barn varm og tør.

 4. Let at tage på og af: Vælg en jakke, der er let at tage på og af, så dit barn ikke bliver for koldt, mens de venter på at komme ind i jakken.

 5. Stil: Vælg en jakke, der passer til dit barns personlige stil, så de vil være mere tilbøjelige til at bære den.

 6. Pris: Der er jakker til børn i alle prisklasser, så det er en god idé at tænke over, hvor meget du vil spendere, før du køber.

Håber dette hjælper med at kunne udvælge en god jakke!

Har du brug for hjælp til at finde den perfekte jakke?

Jeg håber ovenstående kunne hjælpe dig i jagten på den helt rigtige jakke til dit barn eller dine børn. Husk at kigge vores store udvalg af jakker til børn igennem. Mangler du stadig hjælp til at udvælge lige præcis den rigtige jakke til jer så hjælper jeg dig hjertens gerne. Bare ring eller skriv så finder vi ud af det. Og husk at vi har et stort udvalg af jakker til både drenge og piger så du kan helt sikkert også finde en lækker jakke her i vores sortiment.


Rigtig god jagt efter den helt rigtige jakke til jer ;)

Cindie Kogstad
Ejer af Lillepip.dk
Skrevet:
Jan 04 , 2023

Nye blog indlæg

Apr 08 , 2023

Guide med alt om uld til børn

Alt du behøver at vide om uld Når vi bruger uldprodukter til vores børn anvender vi et af de mest naturlige materiale vi kan bruge. Men alligevel er der mange der ikke kender til alle de gode egens...

Mar 02 , 2023

Prøv verdens bedste hårelastikker

De bedste hårelastikker jeg nogensinde har prøvet Hårelastikker til børn og voksne er en af de mest grundlæggende og uundværlige ting i enhver pige eller kvindes liv (eller mands hvis han har langt...

Feb 14 , 2023

Sådan finder du den perfekte gave til en baby

Find den perfekte gave til en nyfødt Det allerførste år med en nyfødt baby er fuld af magiske øjeblikke og mange udfordringer. Forældre vil gøre alt for at sikre, at deres lille guldklump har alt, ...