Hvilket håndklæde skal jeg vælge til mit barn?

Hvad er håndklæder til børn?

Håndklæder til børn er små versioner af voksne håndklæder, designet specielt til børn. De er typisk lavet af bløde, åndbare og hurtigtørrende materialer, såsom bomuld eller microfiber, for at give barnet den bedst mulige komfort efter badet eller svømmeturen. Håndklæder til børn kan komme i forskellige størrelser, farver og designs, og kan have forskellige features som hoods, brystlommer, eller specielle designs, som kan gøre baderitualet sjovt og interessant for barnet.

Håndklæder til babyer og børn er en vigtig del af baderitualet, men det kan være svært at vælge det rigtige håndklæde til dit barn. Der er mange forskellige typer håndklæder på markedet, og det kan være svært at vide, hvilket håndklæde der er det bedste for dit barn.

Når man vælger håndklæde til en baby, er det vigtigt at vælge et håndklæde, der er blødt, åndbart og hurtigttørrende. Det er også vigtigt at vælge et håndklæde, der er stort nok til at kunne dække hele barnet, efter badet. Det er også vigtigt at vælge et håndklæde, der er nemt at vaske og vedligeholde, da babyer kan være ekstra sarte.

For børn i skolealderen kan man vælge et håndklæde i et materiale som bomuld eller microfiber, og gerne et håndklæde med et sjovt eller farverigt design, som kan gøre baderitualet sjovere for barnet. Et håndklæde med en hood kan også være et godt valg, da det kan holde barnet varmt efter badet.

Det er også vigtigt at tænke på størrelsen af håndklædet i forhold til barnet, et for stort håndklæde kan være svært for barnet at håndtere, mens et for lille håndklæde kan være svært at dække hele barnet med.

Det er vigtigt at vælge et håndklæde, der er nemt at vaske og vedligeholde, da børn kan være ekstra hårde ved tingene.

I alt, er det vigtigt at vælge et håndklæde, der er blødt, åndbart, hurtigttørrende, nemt at vaske og vedligeholde og passer til barnets alder og størrelse. Det er også vigtigt at vælge et håndklæde med et design, som barnet kan lide, da det kan gøre baderitualet sjovere for barnet.

Hvad er normal håndklæde størrelse til børn?

Den normale håndklæde størrelse til børn kan variere lidt efter barnets alder og størrelse. Men generelt kan man sige følgende:

 • For nyfødte og småbørn (0-2 år): 30x30 cm til 40x40 cm håndklæde er ofte passende. Det er vigtigt at vælge et håndklæde, der er stort nok til at kunne dække hele barnet efter badet.

 • For børn i skolealderen (3-12 år): 50x100 cm til 60x120 cm håndklæder er ofte passende. Børn i denne alder kan begynde at være mere aktive og have brug for et større håndklæde for at kunne tørre sig ordentligt af efter badet.

 • For teenagere (13+ år): 60x120 cm til 70x140 cm håndklæder er ofte passende. Teenagere har ofte brug for et større håndklæde end børn i skolealderen, da de kan være højere og have mere muskler.

Det er vigtigt at bemærke at dette er generelle retningslinjer og at det kan variere fra barn til barn, så det kan være en god idé at prøve håndklædet for at sikre det passer til barnet.

Hvordan vælger jeg det bedste håndklæde til mit barn?

Når man vælger det bedste håndklæde til sit barn, er der flere ting, man bør overveje:

 1. Materiale: Det er vigtigt at vælge et håndklæde, der er lavet af bløde, åndbare og hurtigtørrende materialer, som bomuld eller microfiber.

 2. Størrelse: Det er vigtigt at vælge et håndklæde, der er stort nok til at kunne dække hele barnet efter badet, og ikke for stort eller for lille i forhold til barnet.

 3. Design: Det kan være en god idé at vælge et håndklæde med et design, som barnet kan lide, da det kan gøre baderitualet sjovere for barnet.

 4. Vaskbarhed: Det er vigtigt at vælge et håndklæde, der er nemt at vaske og vedligeholde, da børn kan være ekstra hårde ved tingene.

 5. Extra features: Det kan være en god idé at vælge et håndklæde med ekstra features som hoods eller brystlommer, da det kan holde barnet varmt efter badet.

 6. UV beskyttelse: Hvis barnet ofte er ude i solen, kan det være en god idé at vælge et håndklæde med UV beskyttelse, for at beskytte barnet mod skadelige UV-stråler.

Det er vigtigt at overveje barnets alder, aktiviteter og præferencer i valg af håndklæde, for at sikre, at det passer til barnets aktiviteter og behov.

Hvordan får man nye håndklæder til at suge?

For at få nye håndklæder til at suge bedre, kan man prøve følgende:

 1. Læg håndklæder i blød: Når håndklæder lægges i blød i koldt vand i 24 timer før brug, kan det hjælpe med at øge deres absorberende evne. Det skyldes, at trådene i håndklædet bliver mere åbne og modtagelige for væske, når de er våde. Således kan håndklæder, der er blevet lagt i blød, absorbere mere væske end tørre håndklæder, hvilket kan gøre dem mere effektive til at tørre kroppen eller andre overflader.

 2. Vask håndklæderne før brug: Nye håndklæder kan have rester af stoffer eller farvepigmenter, som kan forhindre dem i at suge ordentligt. Vask håndklæderne før brug, så de er klar til at absorbere vand.

 3. Brug skyllemiddel: Tilføj et skyllemiddel i vaskemaskinen, når håndklæderne vaskes. Dette kan hjælpe med at fjerne eventuelle rester af stoffer eller farvepigmenter, og kan også hjælpe håndklæderne med at suge bedre.

 4. Tør håndklæderne i tørretumbleren eller lufttørre dem: Tørring i tørretumbleren kan hjælpe med at "åbne" fibrene i håndklæderne, hvilket gør dem bedre i stand til at absorbere vand. Lufttørring kan gøre det samme.

 5. Brug dem: Jo mere håndklæderne bruges, jo bedre vil de blive til at suge. Håndklæderne skal bruge tid og brug for at "åbne" fibrene og opnå deres fulde absorberende potentiale.

 6. Fold dem korrekt: Fold dem korrekt, så håndklædet er i stand til at suge vandet. Fold dem i et stykke og ikke i små stykker.

Det er vigtigt at bemærke, at nogle håndklæder kan tage længere tid end andre for at suge ordentligt, og at det kan være nødvendigt at vaske og tørre håndklæderne flere gange, før de suger ordentligt.

Hvor mange håndklæder har et barn brug for?

Det afhænger af barnets aktiviteter og hvor ofte håndklædet skal skiftes, men generelt kan man sige, at et barn bør have et par håndklæder til rådighed for at kunne skifte mellem dem.

 • For nyfødte og småbørn (0-2 år) : 2-3 håndklæder kan være passende, da de kan skifte ofte, specielt hvis de er blebørn, og deres hud er meget sart.

 • For børn i skolealderen (3-12 år): 3-5 håndklæder kan være passende, da de kan skifte ofte, især hvis de er aktive i vandet eller har en tendens til at svede meget.

 • For teenagere (13+ år): 3-5 håndklæder kan også være passende, da de kan skifte ofte, især hvis de er aktive i vandet eller har en tendens til at svede meget.

Det er vigtigt at have flere håndklæder, så de kan skiftes ofte, og så man altid har et rent og tørt håndklæde til rådighed. Det er også vigtigt at huske på at vaske håndklæderne regelmæssigt for at sikre at de er rene og hygiejniske.

Har du brug for hjælp til at finde det perfekt håndklæde?

Jeg håber ovenstående kunne hjælpe dig i jagten på det helt rigtige håndklæde til dit barn eller dine børn. Husk at kigge vores store udvalg af håndklæde til børn igennem. Mangler du stadig hjælp til at udvælge lige præcis det rigtige håndklæde til jer så hjælper jeg dig hjertens gerne. Bare ring eller skriv så finder vi ud af det. Og husk at vi har et stort udvalg af håndklæder til både drenge og piger så du kan helt sikkert også finde et lækkert håndklæde her i vores sortiment.


Rigtig god jagt efter det helt rigtige håndklæde til jer ;)

Cindie Kogstad
Ejer af Lillepip.dk
Skrevet:
Jan 12 , 2023

Nye blog indlæg

Apr 08 , 2023

Guide med alt om uld til børn

Alt du behøver at vide om uld Når vi bruger uldprodukter til vores børn anvender vi et af de mest naturlige materiale vi kan bruge. Men alligevel er der mange der ikke kender til alle de gode egens...

Mar 02 , 2023

Prøv verdens bedste hårelastikker

De bedste hårelastikker jeg nogensinde har prøvet Hårelastikker til børn og voksne er en af de mest grundlæggende og uundværlige ting i enhver pige eller kvindes liv (eller mands hvis han har langt...

Feb 14 , 2023

Sådan finder du den perfekte gave til en baby

Find den perfekte gave til en nyfødt Det allerførste år med en nyfødt baby er fuld af magiske øjeblikke og mange udfordringer. Forældre vil gøre alt for at sikre, at deres lille guldklump har alt, ...