Det bedste spisesæt til børn

Skønne spisesæt til baby og børn

Spisesæt til børn kan være en udfordring, da børn har en tendens til at være kræsne og have specifikke præferencer, når det kommer til mad. Derfor er det vigtigt at finde spisesæt, der både er sjove og appellerende for børn, samtidig med at de er praktiske og lette at rengøre.

Et godt tip er at vælge spisesæt med farverige mønstre eller figurer, da dette kan fange børnenes interesse. Derudover bør spisesættet være lavet af materialer, der er lette at rengøre, såsom plastik eller melamin. Dette vil gøre det nemmere for forældrene at holde det rent og hygiejnisk.

Det kan også være en god idé at investere i spisesæt med gafler og skeer, der er lette for børn at håndtere. Børn har en tendens til at have svært ved at holde på bestikket, så spisesæt med bløde greb eller ergonomiske designs kan være en god idé.

Derudover kan det være en god idé at vælge spisesæt med opdelt tallerken eller skål, da dette kan hjælpe børn med at adskille deres mad og gøre det nemmere for dem at spise.

I sidste ende er valget af spisesæt til børn en personlig beslutning, der afhænger af børnenes alder, præferencer og behov. Det er vigtigt at finde spisesæt, der passer til børnenes alder og færdigheder, samtidig med at de er sjove og appellerende for børnene. Vi har masser af skønne ting til barnets spisetid som fx spisehagesmække som du også kan læse dette gode indlæg om "De bedste spisesmække til børn".

Hvornår begynder børn at bruge deres eget spisesæt?

Børn begynder typisk at bruge deres eget spisesæt, når de har lært at spise selv. Dette kan ske på forskellige tidspunkter, afhængigt af barnets alder og færdigheder. Nogle babyer kan begynde at spise selv fra de er omkring 6 måneder gamle, mens andre kan vente indtil de er omkring 1 år gamle.

Når børn begynder at spise selv, er det en god idé at give dem spisesæt, der er lette at håndtere og rengøre. Dette kan omfatte ting som bløde greb gafler og skeer, samt opdelt tallerken eller skål. Det er også en god idé at vælge spisesæt, der er lavet af materialer, der er lette at rengøre, såsom plastik eller melamin.

Det er vigtigt at huske, at børn har en tendens til at være kræsne og have specifikke præferencer, når det kommer til deres spisesæt. Det kan derfor være nødvendigt at prøve forskellige spisesæt for at finde det, der passer bedst til barnet.

Spisesæt til børn

Populære spisesæt fra kendte mærker

Filibabba og Design Letters er to populære danske mærker, der har specialiseret sig i at designe og producere spiseting til børn og voksne.

Filibabba er kendt for deres spændende og legesyge designs, som er lavet med fokus på børns behov. Deres spisesæt består af tallerkener, skåle og bestik, der er lavet af holdbare og BPA-frie materialer, og som er nemme at rengøre.

Design Letters er kendt for deres unikke og personlige designs, hvor de bruger den berømte Arne Jacobsen Alphabet skrifttype. Deres spisesæt består af tallerkener, skåle, kogere og bestik, der kan bruges både til børn og voksne. Deres produkter er ikke kun funktionelle, men også flotte at se på, og kan bruges som en del af indretningen.

Begge mærker er kendt for deres høje kvalitet og design, og deres spisesæt er populære valg for mange danske familier.

Fordele og ulemper ved spisesæt til børn

Der er både fordele og ulemper ved at bruge spisesæt til børn. Nogle af fordelene ved at bruge spisesæt til børn inkluderer:

 1. Hygiejne: Børn har en tendens til at være meget aktive, og deres spisesæt kan hurtigt blive snavset eller bakteriebelagt. Spisesæt gør det nemmere at holde tingene rene og hygiejniske, da de kan vaskes og steriliseres efter brug.

 2. Læring: Spisesæt kan hjælpe børn med at lære om portioner og mængder, da de ofte kommer med opdelt tallerken eller skål. Dette kan også hjælpe børn med at lære at spise på en civiliseret måde og holde sig til bestemte måltider.

 3. Sjovt: Mange spisesæt til børn har farverige mønstre eller figurer, hvilket kan gøre det sjovt for børn at spise. Dette kan også hjælpe med at fange børnenes interesse og gøre måltiderne mere appellerende for dem.

Nogle af ulemperne ved at bruge spisesæt til børn inkluderer:

 1. Omkostninger: Spisesæt kan være relativt dyre, især hvis de skal erstattes regelmæssigt, da børn hurtigt vokser ud af dem.

 2. Plastik: Mange spisesæt til børn er lavet af plastik, hvilket kan være problematisk på grund af miljøpåvirkningen. Der er dog alternativer, såsom spisesæt lavet af bambus eller andre genanvendelige materialer.

 3. Brugerdefinerede præferencer: Børn har ofte specifikke præferencer, når det kommer til deres spisesæt, så det kan være svært at finde et sæt, der passer til alle. Derudover kan børn have en tendens til at være kræsne og nægte at spise, selv om de har deres yndlingsspisesæt.

Er der forskel på spisesæt til børn og baby?

Ja, der er ofte forskel på spisesæt til børn og babyer. Spisesæt til babyer er typisk lavet af blødere materialer og har runde kanter og bløde greb, så de er sikre og nemme for babyer at håndtere. De er også ofte lavet i mindre størrelser, så de passer til babyers mund og hænder.

Spisesæt til børn er typisk lavet af hårdere materialer og har skarpere kanter og fastere greb, så de er nemmere for børn at håndtere. De er også ofte lavet i større størrelser, så de passer til børn i forskellige aldre.

Det er vigtigt at vælge det rigtige spisesæt til babyer og børn, da det kan påvirke deres evne til at spise og lære om mad. Babyer har brug for spisesæt, der passer til deres mund og hænder, mens børn har brug for spisesæt, der passer til deres alder og færdigheder.

Lækre spisesæt til børn

Hvornår skal børn spise med bestik?

Børn begynder typisk at spise med bestik, når de har lært at spise selv og har udviklet finmotorikken til at håndtere bestikket. Dette kan ske på forskellige tidspunkter, afhængigt af barnet. Nogle babyer kan begynde at spise med bestik omkring deres første fødselsdag, mens andre kan vente indtil de er omkring 2 år gamle.

Når børn begynder at spise med bestik, er det en god idé at give dem spisesæt med gafler og skeer, der er lette at håndtere. Dette kan omfatte ting som gafler med bløde greb eller skeer med ergonomiske designs. Det er også en god idé at starte med blødere mad, så barnet kan øve sig på at spise med bestik uden at skulle kæmpe med hård mad.

Det er vigtigt at huske, at børn har en tendens til at være kræsne og have specifikke præferencer, når det kommer til deres spisesæt. Det kan derfor være nødvendigt at prøve forskellige spisesæt for at finde det, der passer bedst til barnet. Det er også vigtigt at være tålmodig og huske, at det tager tid for børn at lære at spise med bestik.

Det bedste spisesæt til børn 

Det bedste spisesæt til børn afhænger af barnets alder, færdigheder og præferencer. Der er dog nogle ting, man kan overveje, når man leder efter det bedste spisesæt til børn:

 1. Materialer: Det er vigtigt at vælge spisesæt lavet af materialer, der er lette at rengøre, såsom plastik eller melamin. Dette vil gøre det nemmere for forældrene at holde spisesættet rent og hygiejnisk.

 2. Størrelse: Spisesættet bør være i den rette størrelse til barnet, så det ikke er for svært eller for let at håndtere.

 3. Bestik: Gafler og skeer bør have bløde greb og ergonomiske designs, så de er lette for børn at håndtere.

 4. Tallerken og skål: Det kan være en god idé at vælge spisesæt med opdelt tallerken eller skål, da dette kan hjælpe børn med at adskille deres mad og gøre det nemmere for dem at spise.

 5. Design: Børn har en tendens til at være mere interesserede i spisesæt med farverige mønstre eller figurer. Dette kan gøre måltiderne mere appellerende og sjove for dem.

I sidste ende er valget af det bedste spisesæt til børn en personlig beslutning, der afhænger af børnenes alder, præferencer og behov. Det er vigtigt at finde spisesæt, der passer til barnets alder og færdigheder, samtidig med at de er sjove og appellerende for barnet.

Har du brug for hjælp til at finde det perfekte spisesæt til dit barn?

Jeg håber ovenstående kunne hjælpe dig i jagten på det helt rigtige undertøj til dit barn eller dine børn. Husk at kigge vores store udvalg af spisesæt til børn igennem. Mangler du stadig hjælp til at udvælge lige præcis det rigtige spisesæt til jer så hjælper jeg dig hjertens gerne. Bare ring eller skriv så finder vi ud af det. Og husk at vi har et stort udvalg af spisesæt til både drenge og piger så du kan helt sikkert også finde et lækkert spisesæt her i vores sortiment.

Rigtig god jagt efter det helt rigtige spisesæt til jer ;)

Find også den perfekte spisesmæk

At finde den perfekte spisesmæk til børn kan være en udfordring, men heldigvis har vi lavet et blogindlæg, der beskriver de bedste spisesmække til børn på markedet. I vores indlæg gennemgår vi de forskellige typer af spisesmække, der er tilgængelige, og giver vores anbefalinger til, hvilke der er bedst egnet til forskellige aldre og formål. Så hvis du leder efter en spisesmæk, der er sikker, praktisk og god for miljøet, så bør du besøge vores blog og læse vores indlæg: "De bedste spisesmække til børn".

Cindie Kogstad
Ejer af Lillepip.dk
Skrevet:
Jan 08 , 2023

Nye blog indlæg

Apr 08 , 2023

Guide med alt om uld til børn

Alt du behøver at vide om uld Når vi bruger uldprodukter til vores børn anvender vi et af de mest naturlige materiale vi kan bruge. Men alligevel er der mange der ikke kender til alle de gode egens...

Mar 02 , 2023

Prøv verdens bedste hårelastikker

De bedste hårelastikker jeg nogensinde har prøvet Hårelastikker til børn og voksne er en af de mest grundlæggende og uundværlige ting i enhver pige eller kvindes liv (eller mands hvis han har langt...

Feb 14 , 2023

Sådan finder du den perfekte gave til en baby

Find den perfekte gave til en nyfødt Det allerførste år med en nyfødt baby er fuld af magiske øjeblikke og mange udfordringer. Forældre vil gøre alt for at sikre, at deres lille guldklump har alt, ...