De bedste sutter til børn

De bedste sutter til børn

Der findes mange forskellige slags sutter til børn, og der er ikke en "bedste" sutte, der passer til alle børn. Det afhænger af dit barns alder, størrelse, smag og behov.

Når du vælger sutter til dit barn, er det vigtigt at huske på følgende ting:

 1. Sutteform: Der findes mange forskellige slags sutter, fx runde sutter, anatomiske sutter og sutter med skålformet krave. Vælg en sutte, der passer til barnets mund og giver ekstra støtte til læberne og kindbenene.

 2. Materiale: Suttehovedet bør være lavet af et blødt og fleksibelt materiale, der former sig efter barnets mund. Det er også vigtigt at vælge en sutte, der er lavet af materialer, der ikke indeholder skadelige stoffer.

 3. Størrelse: Vælg en sutte, der passer til barnets alder og størrelse. En for lille sutte kan være svær at holde fast på, mens en for stor sutte kan være ubehagelig at have i munden.

 4. Hygiejne: Vælg en sutte, der er nem at rengøre og sterilisere. Derudover bør du skifte sutten ud, hvis den bliver skæv eller beskadiget, da det kan være skadeligt for barnets mund og tænder.

 5. Brand: Der findes mange forskellige mærker af sutter, så det kan være en god idé at prøve et par forskellige mærker og se, hvilken dit barn foretrækker.

Det kan være en god idé at prøve flere forskellige slags sutter, inden du vælger den helt rigtige sutte til dit barn. Du kan også spørge din læge eller tandlæge til råds, inden du køber en sutte, så du kan være sikker på, at du vælger den helt rigtige sutte til dit barn.

Fordele og ulemper ved at et barn bruger sut

Fordele:

 • Sut kan hjælpe med at berolige og trøste barnet, især når det er stresset eller ked af det.
 • Sut kan hjælpe med at dæmpe smerter, f.eks. ved tænderkødsbetændelse.
 • Sut kan hjælpe med at få barnet til at falde til ro og sove bedre.

Ulemper:

 • Sut kan påvirke barnets tænding og sprogudvikling negativt, hvis det bruger sut hele tiden. Dette skyldes, at barnet ikke får trænet sin tænding og sproglige færdigheder lige så meget, når det bruger sut.
 • Sut kan være dårlige for barnets tænder, hvis det bruger sut hele tiden. Dette skyldes, at sutter kan ændre stilling på tænderne og bidet, hvilket kan føre til tandproblemer i voksenalderen.
 • Sut kan være svære at få barnet til at droppe, når det er blevet for gammelt til at bruge sut. Dette kan være frustrerende for forældrene og kan føre til konflikter mellem barnet og forældrene.


Det er vigtigt at huske, at børn ikke bør have sut hele tiden, og at det er en god idé at begrænse brugen af sut og gradvist fase den ud, når barnet er klar til det. Dette kan hjælpe med at undgå nogle af de negative effekter, der er forbundet med at bruge sut.

Hvornår bruger børn sut?

Børn bruger typisk sut i deres tidlige barndom, når de har brug for en genstand at suge på for at berolige og trøste sig selv. Dette kan være især nyttigt, når barnet er stresset eller ked af det, eller når det har tænderkødsbetændelse. Børn kan også bruge sut for at få sig selv til at falde til ro og sove bedre.

Det er vigtigt at huske, at børn ikke bør have sut hele tiden, da det kan påvirke deres tænding og sprogudvikling negativt. Det er en god idé at begrænse brugen af sut og gradvist fase den ud, når barnet er klar til det. Dette kan hjælpe med at undgå nogle af de negative effekter, der er forbundet med at bruge sut.

Hvilken sut er bedst for tænderne?

Det er vigtigt at vælge en sut, der er god for dit barns tænder, da suttevaner kan have indvirkning på tændernes form og udvikling. Der findes et væld af sutter på markedet, men hvilken type skal du vælge?

En god tommelfingerregel er at vælge en sut, der er lavet af et blødt og fleksibelt materiale, såsom lateks eller silicone. Disse materialer er mere skånsomme mod tænderne og gommerne end hårdere materialer som gummi eller plastik.

Det kan også være en god idé at vælge en sut med et rundt og afrundet mundstykke, da dette er bedre for tændernes form end et rektangulært mundstykke.

Sutter med lufthuller kan også være en god idé, da de tillader luft at cirkulere omkring tænderne og gommerne, hvilket kan hjælpe med at forhindre irritation og rødme.

Det er også en god idé at vælge en sut, der passer til dit barns alder og størrelse. Små børn har ofte brug for en mindre sut, mens ældre børn kan have brug for en større sut.

I sidste ende er valget af sut en personlig beslutning, der afhænger af dine præferencer og dit barns behov. Det er en god idé at vælge en sut, der er lavet af et blødt og fleksibelt materiale, såsom lateks eller silicone, og med et rundt og afrundet mundstykke for at beskytte dit barns tænder og gommer. Sutter med lufthuller kan også være en god idé, da de tillader luft at cirkulere omkring tænderne og gommerne, hvilket kan hjælpe med at forhindre irritation og rødme. Husk også at vælge en sut, der passer til dit barns alder og størrelse.

Hvad er forskellen på latex og silikone sutter?

Der er nogle vigtige forskelle mellem latex og silikone sutter, som du bør være opmærksom på, når du vælger sutter til dit barn:

 • Materialer: Latex sutter er lavet af naturgummi, mens silikone sutter er lavet af syntetisk gummi. Latex er et blødere og mere fleksibelt materiale end silikone, hvilket kan være mere behageligt for dit barn at sutte på. Silikone er et hårdere og mere holdbart materiale, hvilket gør det nemmere at rengøre og vedligeholde.

 • Allergier: Nogle børn kan være allergiske overfor latex, så hvis dit barn har allergier, bør du vælge en silikone sut i stedet.

 • Vaskeegenskaber: Latex sutter kan blive misfarvede og skrøbelige over tid, når de udsættes for lys og luft, mens silikone sutter er mere holdbare og ikke bliver misfarvede. Latex sutter skal ofte udskiftes oftere end silikone sutter, da de kan blive slidte og miste deres form.

 • Pris: Latex sutter er ofte billigere end silikone sutter, da de er nemmere at producere. Silikone sutter er ofte dyrere, men de er også mere holdbare og nemmere at rengøre.

Hvad du vælger er en individuel beslutning, der afhænger af dine præferencer og dit barns behov. Det er en god idé at være opmærksom på forskellene mellem latex og silikone sutter, så du kan vælge den type, der passer bedst til dit barn. Latex sutter er blødere og fleksible, men kan være mindre holdbare og kan forårsage allergier hos nogle børn. Silikone sutter er hårdere og mere holdbare, men også dyrere. Husk også at vælge en sut, der passer til dit barns alder og størrelse.

Er Bibs sutter verdens bedste sutter?

Bibs sutter er en populær type sutte, der er særligt velegnet til børn, der har brug for ekstra støtte til at suge. De er lavet af et blødt, fleksibelt materiale, der former sig efter barnets mund og giver ekstra støtte til læberne og kindbenene.

Bibs sutter er særligt velegnede til børn, der har brug for ekstra støtte til at suge, for eksempel på grund af en spædbarnstænder, tænder der vokser frem, eller en fødselsdefekt. De kan også være gode for børn, der har svært ved at holde en almindelig sutte i munden, da Bibs sutter er nemme at holde fast på.

Der findes mange forskellige slags Bibs sutter, så du kan vælge den helt rigtige sutte til dit barn. Der er for eksempel Bibs sutter med en lille skålformet krave, der giver ekstra støtte til læberne, og Bibs sutter med en lille krave, der giver ekstra støtte til kindbenene. Derudover findes der Bibs sutter i mange forskellige farver og mønstre, så du kan vælge den sutte, der passer bedst til dit barns personlighed.

En Bibs sutte er ikke kun god for barnet, men også for dig som forælder. Da Bibs sutter giver ekstra støtte til læberne og kindbenene, kan barnet suge mere effektivt, hvilket kan resultere i mindre gråd og frustration. Derudover er Bibs sutter nemme at holde fast på, så barnet ikke taber dem hele tiden, hvilket kan være irriterende for både barnet og forældrene.

Hvis du overvejer at købe en Bibs sutte til dit barn, kan det være en god idé at prøve flere forskellige slags for at se, hvilken sutte der passer bedst til dit barns behov. Du kan også spørge din læge eller tandlæge til råds, inden du køber en Bibs sutte, så du kan være sikker på, at du vælger den helt rigtige sutte til dit barn.

Hvad er forskellen på Bibs sutter og alle andre sutter

Bibs sutter er en type sutter, der er lavet af silikone og har et unikt design, der gør dem nemme at holde på for små børn. De har også en flad form, der gør dem mere behagelige at have i munden end sutter med en rund form.

Bibs sutter er også kendt for at være meget holdbare og kan vaskes i opvaskemaskine, hvilket gør dem nemme at rengøre. De kommer i mange forskellige farver og mønstre, så du kan vælge den, der passer bedst til dit barns personlighed og stil.

Der er mange forskellige mærker og typer af sutter på markedet, så det er vigtigt at vælge den sut, der passer bedst til dit barns behov og præferencer. Der er ingen "bedste" sut, da det afhænger af barnet og dets præferencer.

Har du brug for hjælp til at finde de perfekte sutter?

Jeg håber ovenstående kunne hjælpe dig i jagten på den helt rigtige sut til dit barn eller dine børn. Husk at kigge vores store udvalg af sutter til børn igennem. Mangler du stadig hjælp til at udvælge lige præcis de rigtige sutter til jer så hjælper jeg dig hjertens gerne. Bare ring eller skriv så finder vi ud af det. Og husk at vi har et stort udvalg af sutter til både drenge og piger så du kan helt sikkert også finde en lækker sut her i vores sortiment.


Rigtig god jagt efter den helt rigtige sut til jer ;)

Cindie Kogstad
Ejer af Lillepip.dk
Skrevet:
Jan 04 , 2023

Nye blog indlæg

Apr 08 , 2023

Guide med alt om uld til børn

Alt du behøver at vide om uld Når vi bruger uldprodukter til vores børn anvender vi et af de mest naturlige materiale vi kan bruge. Men alligevel er der mange der ikke kender til alle de gode egens...

Mar 02 , 2023

Prøv verdens bedste hårelastikker

De bedste hårelastikker jeg nogensinde har prøvet Hårelastikker til børn og voksne er en af de mest grundlæggende og uundværlige ting i enhver pige eller kvindes liv (eller mands hvis han har langt...

Feb 14 , 2023

Sådan finder du den perfekte gave til en baby

Find den perfekte gave til en nyfødt Det allerførste år med en nyfødt baby er fuld af magiske øjeblikke og mange udfordringer. Forældre vil gøre alt for at sikre, at deres lille guldklump har alt, ...