Inspiration: 3 sjove lege til børnefødselsdagen

Når dit barn fylder år, skal dette fejres af hele sin klasse. Da der ikke findes noget på jorden, du elsker højere end i dit barn, vil du naturligvis gerne gøre dit for, at han/hun får en så fantastisk dag som overhovedet muligt.

Derfor har du allerede i samråd med dit barn lagt en slagplan for en fremragende fødselsdagsmenu. Så langt, så godt! At menuen spiller er uden tvivl et vigtigt element for at sikre, at det bliver en god fødselsdag. Du kan dog med fordel gøre endnu mere, og en af de ting, du kan gøre, er at planlægge en eller flere aktiviteter i løbet af dagen.

Børn elsker nemlig lege og konkurrencer. Måske ved du allerede nu, hvilke aktiviteter der kunne være sjove at lave; hvis ikke, så gøder vi gerne din hjerne med lidt inspiration. Herunder kommer nemlig 3 bud på lege, der altid holder til en børnefødselsdag.

Ståtrold

Hvis du ikke kender ’ståtrold’, tænker du sikkert, at en leg med et sådant navn ikke lige bør involvere børn, men bare rolig; legen er slet ikke så lummer, som den lyder. Faktisk er der blot tale om en almindelig fangeleg med et lille twist.

Sådan leges legen: En person vælges til at være ’fanger’, mens de resterende bliver ’frie’. De ’fries’ opgave er at undgå at blive fanget, mens ’fangerens’ opgave naturligvis er at fange dem alle sammen.

Inden legen skydes i gang, skal banen kridtes op (billedligt talt!). Banen skal bestå af et fange- og helleområde. Når alle er bevidste om, hvor fange- og helleområdet er, og der er valgt en ’fanger’, er legen klar til at blive skudt i gang.

Når man bliver fanget i legen, stiller man sig med spredte ben det sted, hvor fangeren tog en. Dem, der endnu er fri, kan redde en ved at kravle igennem benene på en.

Legen slutter enten, når ’fangeren’ er udmattet, eller når han/hun har fanget alle.

Sækkeløb

Sækkeløb må siges at være en vaskeægte klassiker, så den kender du stensikkert! Hvis reglerne ikke er lysklare i din erindring, kommer der herunder en lille gennemgang af disse.

Sådan fungerer et sækkeløb: Allerførst skal der laves en bane på omkring 10-20 meter. Herefter skal der laves hold. Det er vigtigt, at der er lige mange deltagere på hvert hold. Hvis klassen består af omkring 25 personer, giver det mening med 5 hold. Hvis det ikke er muligt at lave hold, der består af det samme antal, skal de hold, der består af færre deltagere, vælge en, der skal igennem banen 2 gange.

Når der er lavet hold, vælger hvert hold en person, der skal starte stafetten. De deltagere, der starter, ifører sig sække nedefra – brug stofsække, de holder længere! – og stiller sig klar ved startmærket.

Når alle er klar, tælles der ned fra tre, og stafetten skydes i gang. Man skal, iført sækken, hoppe ned i den ene ende, vende rundt og så tilbage til startmærket igen, hvor man skal overlade sækken til den næste deltager i rækken, som herefter kopierer ens producere.

Sækkeløb handler om at komme først, så det hold, hvor alle deltagere gennemfører hurtigst, vinder. Bemærk, at hvis der er 4 deltagere på et hold og 5 på et andet, skal en af deltagerne på holdet bestående af 4 igennem igennem banen 2 gange.

Legen slutter, når det næstsidste hold er kommet i mål.

Kombination af kapløb og jorden er giftig

Mens de 2 første aktivitetsforslag refererede til relativt udbredte og kendte lege, vedrører forslag nummer 3 en aktivitet, som er gået en smule under radaren, og det er faktisk lidt ærgerligt, da den er vildt sjov og udfordrende!

Sådan leges legen: Ligesom ved sækkeløb, hvor man inden legen skal anskaffe sig sække, er det også nødvendigt at gøre et lille forarbejde her.

Til denne leg skal man nemlig bruge en stak magasiner/aviser. Du skal bestræbe dig på at finde aviser og/eller magasiner på samme størrelse, da det ellers kan fører til en polemik og utilfredshed hos dårlige tabere.

Der skal bruges 2 aviser/magasiner pr. hold, og da aviserne/magasinerne godt kan gå i stykker, gør du klogt i at have et par i reserve.

Når du har styr på remedierne, kan du lege legen. Til denne skal der – ligesom til sækkeløb – laves en bane med start/mål og et vendepunkt. Ydermere skal der laves et par hold, da også denne leg er en stafet, hvor det gælder om at komme først.

Igen skal der helst være lige mange deltagere på hvert hold. Kan det ikke lade sig gøre, må en af deltagerne på det/de hold, hvor der er færre deltagere igennem 2 gange.

Som sagt er der tale om en stafet, men ikke en helt almindelig en af slagsen. Deltagerne udfordres nemlig af, at jorden er ”giftig”, hvorfor det ikke nødvendigvis er ham/hende med de hurtigste stænger, der er hurtigst.

Hvert hold får udleveret to aviser/magasiner. Deltagerne skal bruge disse for at undgå at røre jorden. Hvordan en deltager bruger aviserne/magasinerne, bestemmer vedkommende selv, så der er rig mulighed for at være kreativ.

Hvis man rører jorden, mens det er ens tur, skal man starte forfra.

Hvis du er i tvivl om, hvor stor banen skal være, kan du forsøge at tage en prøvetur, inden gæsterne kommer og slippes løs på banen.

Legen slutter, når hele næstsidste hold er kommet i mål.

Tak til Babyhelp.dk

Ovenstående artikel er produceret i samarbejde med folkene fra Babyhelp.dk, hvor du finder alverdens guides til alt fra de bedste vugger og babynests til cykelanhængere og vikler.

Cindie Kogstad
Ejer af Lillepip.dk
Skrevet:
Oct 13 , 2020

Nye blog indlæg

Apr 08 , 2023

Guide med alt om uld til børn

Alt du behøver at vide om uld Når vi bruger uldprodukter til vores børn anvender vi et af de mest naturlige materiale vi kan bruge. Men alligevel er der mange der ikke kender til alle de gode egens...

Mar 02 , 2023

Prøv verdens bedste hårelastikker

De bedste hårelastikker jeg nogensinde har prøvet Hårelastikker til børn og voksne er en af de mest grundlæggende og uundværlige ting i enhver pige eller kvindes liv (eller mands hvis han har langt...

Feb 14 , 2023

Sådan finder du den perfekte gave til en baby

Find den perfekte gave til en nyfødt Det allerførste år med en nyfødt baby er fuld af magiske øjeblikke og mange udfordringer. Forældre vil gøre alt for at sikre, at deres lille guldklump har alt, ...